úterý 13. listopadu 2012

Canisterapeutické skúšky 4.11.2012

Timmy a Hetty rastú ako z vody. Majú 7 mesiacov a sú z nich statní dorastenci. Hettynka je kľudný, vyrovnaný, pes, ktorého len tak niečo nerozhodí a preto keď prišla ponuka zúčastňovať sa udukačného programu na školách a v škôlkach nezaváhala som. A aby sa Timmy doma nenudil, vlastne neškodil, rozhodla som sa zapojiť aj jeho:-)
 Máme za sebou okolo dvoch desiatok prednášok a ďalšie sú pred nami. Aby sme si rozšírili obzory a zkonzultovali konkrétne situacie tak sme sa zúčastnili cez víkend Canisterapeutického seminára. V Jílovém u Prahy ho usporiadala Libuše Kotková z centra  Alfa, ktorá sama má DK Gilette EA. 4.12. sa tu zišla asi dvadsiatka psov rôznych plemien, najväčšie zastúpenie ale patrilo dlhosrstkám. Aj s miminami nás bolo 6. Všetko odchovanci Ever After a Leawrey. Timmy, Hetty a Žíža (Gilette) Ever After sa už canisterapiou živia a Ferda (Firefly EA), ktorá je v tejto oblasti nováčikom prišla na skúšku. Pre mňa bol seminár veľmi poučný. Rozoberali sme praktické veci, napríklad čo robiť aby mi deti pri česaní  psov nezodrali kožu.:-) Ako polohovať a ako komunikovať s klientami.
Po seminári sa konali skúšky, kde sme sa zúčastnili len ako štatisti. Vekový limit neumožnil Timmymu a Hettyne zúčastniť sa. Cviky boli dosť náročné. Privolanie od chlapíka s točeňákom v ruke bol len začiatok. Ťahanie za uši, chlpy,a nešetrná manipulácia psov za šialeného revu; prechod davom, kde sa ľudia snažili psa oddeliť od majiteľa, ušlapať a oboch zneistiť; nárazové zvuky do železnej bedne,  ktore dávali zabrať aj ušným bubienkom majiteľov  bolo pokračovaním. Nakoniec všetko dopadlo dobre a Ferda splnila skúšku na 99 bodov zo 110. Lenke Petráškovej a Ferdáškovi samozrejme gratulujeme. Pre nás to bol inšpiratívny deň, plný nových informácii a strávený v príjemnej spoločnosti. Tešime sa na jarný termín, kde dúfam budeme nielen ako štatisti ale aj účastníci skúšky.